Op 7 januari 2016 organiseerde Haagse Makers Maker Cafe #7. Het maker cafe is een show and tell voor en door makers. Het heeft een open opzet: Via meetup wordt de avond georganiseerd en iedereen heeft de mogelijkheid om iets te vertellen; Een nieuw project of idee, een startup pitch of een vraag aan andere makers. De cafes vinden tot nu to plaats op verschillende locaties in de stad. Deze keer was het de Bazaar of Ideas aan de Hoefkade. Dit is een nieuwe (co-)werkplek en evenementenlocatie. De ‘Catwalk Room’ stond tot onze beschikking.

Sprekers

Arn van der Pluijm Haagse Makers vertelt over twee projecten: Makersfestival 2016 en Haagse Makers Community.
 Het doel is om de laatste week van september het Makersfestival 2016 te organiseren. Dit keer in een andere vorm dan het festival van dit jaar. In plaats van 1 locatie wordt de hele stad het festival-terrein. Op iedere makersplek in de stad worden in de laatste week van september bijeenkomsten, lessen en andere activiteiten georganiseerd. Bij deze de oproep om mee te doen!
 Tijdens dit makerscafe wordt de Haagse Makers Community gelanceerd. Een discussie-platform om kennis en kunde te delen tussen (potentiele) makers. Iedereen wordt uitgenodigd om zich te registreren en vragen, opmerkingen en acties te plaatsen.
 Diderik van Wingerden laat de nieuwe startup digest Den Haag zien. Dit is een maandelijkse nieuwsbrief die door hem (en anderen) wordt gecureerd en verstuurd. Het richt zich op het bundelen van informatie over startups in de regio Den Haag (Presentatie).
 Gerrit Jan van ‘t Veen presenteert de ontwikkelingen op het gebied van een crowdsourced LoRa netwerk. De eerste mast staat in de stad, iedereen die interesse heeft kan aansluiten. Hier staat de oproep.
 Richard Gasthagen laat zijn ontwikkeling van een open source full body scanner zien.
 Hans de Goede presenteert RevSpace. Een plek waar je lid kan worden en dingen kan maken in de klusbunker (Presentatie).
 Vervolgens is er ruimte voor korte vragen en doelstellingen voor 2016. Deze vragen worden gepost op de Haagse Makers Community.

Next

Het volgende Makerscafe staat gepland op donderdag 4 februari. [Meld je aan en maak het mee!

Originally published at **Haagse Makers*.*