De Haagse Munt Development Update: Release 0.1.3 - Gatsby + Beta-status


Original post

Dit is een korte update over het technisch ontwikkelproces van de Haagse Munt. Na een korte pauze is de ontwikkeling weer gestart.

Versie 0.1.3 is gelanceerd. Deze update heeft voor de eindgebruiker weinig veranderingen, maar technische gezien is er veel veranderd. Het belangrijkste is dat het frontend systeem een grote wijziging heeft doorgemaakt. Tot nu toe werd gebruik gemaakt van Angular en Ionic voor het Haagse Munt Dashboard. Dit werkte op zich goed, maar de ontwikkelsnelheid was niet optimaal. Daarom is ervoor gekozen om voor het dashboard gebruik te maken van GatsbyJS, dat is gebaseerd op React.

Voor de ontwikkeling heeft dit grote gevolgen. React/Gatsby werkt veel sneller in de ontwikkeling, en daarnaast hoeft er niet een aparte app te worden ontwikkeld voor Android en iOS. Met GatsbyJS maken we een 'offline web app'. Een reguliere website met offline mogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om de app aan je homescreen toe te voegen en te openen, ook wanneer je geen internet verbinding hebt.